Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Distriktssköterska Ann Johansson och läkare Anna Sallin startar Lucy´s läkarmottagning i centrala Grebbestad.

Förvandlar lägenhet till läkarmottagning

I en sextio kvadratmeter stor lägenheten i Grebbestad öppnar läkaren Anna Sallin och distriktssköterskan Ann Johansson privat läkarmottagning.

Anna Sallin har lång erfarenhet av arbete inom vården, både den offentliga och privata. Senaste åren har hon arbetat som allmänläkare i Tanum, Strömstad och Dalsland. I hemorten Göteborg har Anna dessutom tidigare drivit privatmottagning.

– Jag vet vad det innebär med en privat läkarmottagning. För mig handlar det om att erbjuda bättre vård till patienten. Det kan vi bland annat lova genom en effektiv och högkvalitativ mottagning. Det känns bra att kunna erbjuda ett alternativ till den offentliga vården där köer och väntetider ibland är väldigt långa.

Lucy´s läkarmottagning startas tillsammans med distriktssköterskan Ann Johansson. Ann har lång erfarenhet som distriktssköterska inom vård och hemsjukvård med specialisering inom resevaccination. Ann är dessutom bosatt i trakterna och en viktig länk i klinikens placering.

– Det här är min svärmor Lucy´s gamla lägenhet. Nu sitter vi i hennes soffa och framför oss står hennes bord. Hon bodde i den här lägenheten i alla år och var en fantastisk kvinna, berättar Ann.

Läkarmottagningen är inredd likt en hemtrevlig lägenhet.

- De utrymmen som måste vara kliniska är självklart det men i övrigt vill vi att det skall kännas varmt och familjärt att komma hit, berättar damerna.

På Lucy´s läkarmottagning erbjuds bland annat allmänläkarundersökningar, remiss till röntgen, vaccinationer och psykologsamtal. Medicinska intyg samt viss akutsjukvård är också en del av utbudet.

– Tack vare de kontakter vi har kan vi ordna tider ganska snabbt och enkelt. Vi kommer ha ett tätt samarbete med de större försäkringsbolagen. Genom den privata sjukvårdförsäkringen försäkras patienten om en tid för första bedömning inom 24 timmar. Det hoppas jag ska bli en stor och viktig del av vår verksamhet, säger Anna.

Idén om Lucy´s tog fart ordentligt då Anna var hos frisören i samma hus. Anna och Ann hade sedan en tid talat om att skapa något tillsammans. Då Anna fick kännedom om att lokalen intill frisören var ledig var läkarmottagningen nästan klar.

– Det gick väldigt fort från embryo till färdig mottagning. Nu ser vi fram emot en ljus framtiden, ler Anna.