En populär politisk kämpe har lämnat över ansvaret

En politisk profil i norra Bohuslän har gått ut tiden. Bengt Mattsson var verksam i kommunpolitiken i Tanum mer än 40 år och var ordförande i kommunstyrelsen under åren 1989-2000. Som kommunalråd tog han så klart många debatter, men var ändå omtyckt av alla.

ANNONS

– Ja, det kan många vittna om, säger förre kommunalrådet Clas-Åke Sörkvist (C).

Utöver att Bengt Mattsson (L) var politiskt aktiv under en stor del av sitt vuxna liv, var han mycket engagerad i Grebbestads IF där han under många år var ordförande.

Han arbetade mycket för utveckling av samhället Grebbestad, där han också bodde.

Ett bevis på att hans engagemang för samhället gick före privata intressen kan vara systembolagsfrågan.

När frågan om var det skulle etableras, i Tanumshede eller Grebbestad, vållade politisk diskussion tog Bengt Mattsson strid för Grebbestad.

– Han var nykterist och såg säkert frågan som en servicefråga för samhället som helhet, säger Clas-Åke Sörkvist som också berättar att Bengt Mattsson var familjekär.

ANNONS

Bengt var en varm förespråkare för att samhället kunde styras av en politisk allians och det började i Tanums kommun, långt innan det blev en borgerlig allians som styrde Sverige.

Det berättas att han under alla kommunfullmäktigemöten och möten av alla typer, var mycket mån om att alla skulle få säga sin åsikt. Och för massmedia var han alltid tillgänglig, oberoende av när det var på dygnet.

Bengt Mattson (L) avled på kvällen den 27 augusti 2019 i en ålder av 82 år.

ANNONS