Nina Hagen visar och berättar om sina bilder för Ulla Davidsson och Berit Karlsson.
Nina Hagen visar och berättar om sina bilder för Ulla Davidsson och Berit Karlsson.

Bullaren visas på Galleri Ranrike

Under två år har fotografen Nina Hagen skildrat Bullarens vida landskap. Bilder som spänner över fyra årstider visas nu på Galleri Ranrike i Tanumshede.

ANNONS
|

Höstens första utställning på Galleri Ranrike visar naturen och dess förändringar under årstiderna. Det är fotografen Nina Hagen, som under två år, skildrat Bullaren och dess landskap genom sin kamera. Hon kommer ursprungligen från Ukraina, men flyttade till Sverige och Bullaren 2008.

– Fotointresset har jag haft sedan jag var liten, det har följt mig genom livet. Bullaren har en så fin natur och det är en fantastisk plats att fotografera på, säger Nina.

I hennes bilder ryms en känsla för detaljer, mönster och dramatik. Under de två åren hon bott i Bullaren har hon fotograferat så gott som varje dag. Årstider och väder bildar en väsentlig del i hennes bilder.

ANNONS

– Min tanke har från början varit att lyfta fram det vackra i naturen, detaljerna. Många av mina foton visar dramatiska himlar med stora molnskyar. En bra regel är att ta med kameran ut varje dag, då får man en rutin och ser naturen på ett annat sätt. Jag fotar oftast tidigt på morgonen eller på kvällen, det är bäst ljus då, säger Nina.

Utställningen "Bullaren i mitt hjärta" visas september ut på Galleri Ranrike.

ANNONS