Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Brand i flerfamiljshus i Grebbestad

Strax innan klockan 17 på söndagskvällen bröt en brand ut i ett flerfamiljshus i Grebbestad i Tanums kommun.

Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen och väl där rapporterade man in till SOS Alarm att det rörde sig om en fullt utvecklad brand.

– Det ska ha börjat brinna på en balkong som sedan spridit sig till husfasaden. Det verkar även ha spridit sig till en närliggande balkong, så det är två balkonger som brinner nu, sa Ola Nilsson på SOS Alarm, vid 17-tiden.

Branden spred sig in i den första lägenheten och orsakade även rökutveckling i den intilliggande lägenheten och dess vind. En rökpelare syntes på håll enligt vittnen på platsen.

Vid 17.38 på söndagskvällen uppgav räddningstjänsten att de hade branden under kontroll. Ambulanspersonal såg över några personers hälsotillstånd men ingen behövde föras till sjukhus.

– Initialbranden är nu släckt och vi kontrollerar för att det inte ska sprida sig några glödbränder i konstruktionen. Vi är på plats med rökdykare och värmekameror och håller på med den kontrollen och ventilerar ut rök. Det kan ta några timmar, sa Mats Gränsmark, larm och ledningsbefäl på Västra räddningsregionen.

Vid 20.45 kunde räddningstjänsten lämna platsen. Polisen har ingen misstanke om brott i samband med händelsen.