Brand i flerfamiljshus – flera personer till sjukhus

Det brinner i ett flerfamiljshus på Furuvägen i centrala Tanumshede. Fem bilar från räddningstjänsten och fyra ambulanser skickades till platsen.
– Hela lägenheten ska vara utbränd, säger Annelie Silveira på SOS alarm.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeTanumshede usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var strax efter klockan 14 på onsdagseftermiddagen som SOS larmades om att det brann i ett flerfamiljshus på Furuvägen, i närheten av biblioteket i centrala Tanumshede. Fem bilar från räddningstjänsten och fyra ambulanser skickades till platsen.

Enligt räddningstjänsten har släckningsarbetet påbörjats och man har gått in med rökdykare, men branden som startade i en lägenhet på bottenvåningen ska ha gjort att lägenheten är totalförstörd.

– Hela lägenheten ska vara utbränd, säger Annelie Silveira på SOS alarm.

Enligt SOS ska tre personer ha förts från platsen med ambulans.

Polisen är informerad om händelsen.

Familjen befann sig i boendet när det började brinna och utrymde lägenheten.

ANNONS

Reino Nilsson, styrkeledare på plats från räddningstjänsten, är osäker på brandorsaken.

–Det är ännu oklart. Det är för tidigt att uttala sig om men lägenheten är helt utbränd, berättar Reino Nilsson.

Hur mår familjen?

– Familjen är omhändertagen och förd till sjukhus, men enligt ambulanspersonalen ska de inte vara skadade. De har lämnat platsen eftersom sådant här kan skapa trauma.

Texten uppdateras

ANNONS