Föreningen Stora Stenars SS på Hamburgö har haft besök av tjuvar som stulit alla föreningens utombordare.
Stal motorer Bild: Privat

Båtklubb fick påhälsning av tjuvar som stal alla motorer

Föreningen Stora Stenars SS på Hamburgö har haft påhälsning av tjuvar, något som P4 Väst var först med att rapportera om. Vid inbrottet stals flera motorer som används i samband med den seglarskola som ordnas varje sommar.

ANNONS
|

– De här motorerna brukar användas på våra följebåtar i samband med den återkommande seglarskolan. Det som hänt är verkligen inte bra. Men det vi tänker göra är att se över de försäkringar vi har och skaffa fram nya motorer så att vi kan ordna seglarskola även den här sommaren, säger Christoffer Finnsgård, vice ordförande i Stora Stenars SS.

Föreningen har ett litet klubbhus på Hamburö. Stölden upptäcktes av en av föreningens medlemmar under lördagen. Motortjuvarna hade tagit sig in i klubbhuset genom att lyfta ut ett fönster. Sedan hade de tagit de motorer som föreningen äger. Det handlar om motorer med en motorstyrka på sex till 20 hästkrafter.

ANNONS

– Det fönster som tagits bord hade satts upp på samma plats efter stölden av motorerna. Vi vet inte i nuläget när inbrottet genomfördes men givetvis har vi gjort en polisanmälan, säger Christoffer Finnsgård.

Företrädare för föreningen har också börjat ställa frågor till boende i området om de sett något ovanligt. Att ta sig från Hamburgö med bil innebär att man måste ta färja.

– Men det kan också vara så att tjuvarna kommit hit med båt. Men jag vill understryka att det bara är en spekulation från min sida, säger Christoffer Finnsgård.

ANNONS