Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna-Lena Edvardsson har jobbat inom Sparbanken Tanum sedan 1984, år 2008 tog hon över som vd.  Bild: Arkiv
Anna-Lena Edvardsson har jobbat inom Sparbanken Tanum sedan 1984, år 2008 tog hon över som vd. Bild: Arkiv

Bank stänger – för få besök på kontoren

Färre besök av kunder ligger till grund för att Sparbanken Tanum stänger sitt bankkontor i Grebbestad. De två övriga kontoren i kommunen löper dock ingen risk för nedläggning, enligt vd:n.

Trots en växande kundstock minskar besöken. Så summerar Sparbanken Tanums vd Anna-Lena Edvardsson situationen. Banken har funnits i kommunen sedan 1879 och för en fortsatt framtid ser hon stängningen som ett viktigt drag.

– Vi vill vara med i minst 140 år till och om vi inte hade anpassat oss som vi har gjort hittills hade vi inte funnits kvar, säger hon.

Fram till den 7 maj kommer de att ha öppet kontoret i Grebbestad. Efter det får kunderna söka sig till Hamburgsund eller Tanumshede för fysiska besök. Ingen personal sägs upp i samband med omstruktureringen.

– Att vi fortfarande kommer att ha två bankkontor kvar i en kommun som Tanum med 13 000 invånare skulle jag våga påstå är ganska ovanligt, säger Anna-Lena Edvardsson.

Det är trots allt bara sju kilometer från Grebbestad till Tanumshede

Det tror hon ligger till grund för att kunder har varit förstående inför stängningsbeslutet.

– Det är trots allt bara sju kilometer från Grebbestad till Tanumshede.

De minskande besöken rör framför allt enklare ärenden. När det kommer till större frågor som försäljning eller köp av fastighet, skilsmässa och sparande är det många som uppskattar det personliga mötet, enligt Anna-Lena Edvardsson.

– Kunder uppskattar i regel en personlig kontakt men det behöver inte vara på ett fysiskt kontor.

Med den skjuts framåt som digitala möten fått det senaste året har banken vässat sin service även för kunderna på längre håll.

– Teamsmöten har gjort att kunder långt borta i högre utsträckning kunnat få ekonomisk rådgivning på distans, den möjligheten har blivit mycket bättre, säger Anna-Lena Edvardsson.

Det vi försöker erbjuda är många vägar in i banken

Även om den digitala utvecklingen hela tiden pågår har Sparbanken Tanum i dagsläget inga planer på att lägga ner kommunens övriga två kontor.

– Som det ser ut i dag har vi ingen som helst plan på att göra någon förändring med de kontoren.

En del i det är kunders olika önskemål gällande kontakt med banken.

– Det vi försöker erbjuda är många vägar in i banken. Kunden får välja den väg de tycker passar bäst, säger Anna-Lena Edvardsson.