Angelica Karlsson på väg mot formtopp.
Angelica Karlsson på väg mot formtopp.

Angelica på väg mot formtopp

Det blev en jobbig och framgångsrik lördag för Angelica Karlsson, Tanums IF. Vid Göteborg inomhus -12 noterade hon fina tider och en stegrande form mot SM. – Det var väl ganska bra, men jag var väldigt trött efter båda 60-metersloppen, sa Angelica – som tangerade sitt personbästa.

ANNONS
|

Tanumtjejen Angelica Karlsson var sjua i seniorfinalen på 60 meter med tiden 7,78 där segern gick till norska Astrid Cederkvist på 7,53. Medan Angelica var bästa svenska på 200 meter, som nog får ses som hennes bästa distans, och där noterade hon 25,10. Även här var det norskt i täten med Line Kloser på 24,60.

– Min tränare sa att det var bra, jag vet inte riktigt, men jag skulle trycka i kurvan och det gjorde jag. Så det var väl bra, sa Angelica – som nu siktar vidare mot mästerskapen.

Samma grenar körde även Miranda Uttgren, också TIF, som var trea på 200 meter med tiden 27,23 och fyra på 60 meter med tiden 8,45.

ANNONS

En plats bättre blev det på 800 meter för Alice Kristiansen från Tanum.

– Det kändes sådär, inte ett jättebra lopp, det var bara andra gången på 800 meter inomhus, men det skall bli bättre, sa Alice – som var trea med 2.26,61 i seniorklassen.

Med tiden 52,70 var junioren Robin Skärström, Tanum, 14:e man på 400 meter, där han tävlade i seniorklassen. Där det blev dubbelt danskt i topp med Nick Eklund-Arnander först på strålande 47,65.

– Jag tycker att det var rätt bra, börjar få upp snabbheten, men det skall bli ännu bättre, lovade Robin.

ANNONS