Olav Thon vid invigningen av Nordby Supermarket 2012.
Olav Thon vid invigningen av Nordby Supermarket 2012.

Tanum Shoppingcenter är till försäljning

Två år efter starten är det 40 000 kvadratmeter stora shoppingcentrat i Tanum till salu.

ANNONS
|

Det har varit en jobbig resa för Kenneth Myrvolds storsatsning på handel i Tanum. När köpcentrat redovisade det första helårets omsättning (2015), visade den enligt Handelns utredningsinstitut, HUI, 400 miljoner.

– Med hänsyn till de stora ytorna borde det varit åtminstone över en miljard, sade då HUI:s analytiker Per Andersson till Bohusläningen.

Nyligen avslöjade Bohusläningen att Deutsche Bank AG begärt TanumShoppingcenter i konkurs.

Banken har lånat ut närmare 400 miljoner till bolaget Oppen Fastighets AB som står som ägare till anläggningen, som byggts för 60 butiker men nu uppges ha 45 butiker kvar.

Shoppingcentrats ledning har enligt uppgifter som kommit Strömstads Tidning till del, vänt sig till fastighetsmagnaten Olav Thon i Oslo och bjudit ut Tanum Shoppingcenter till försäljning.

ANNONS

– Det är riktigt att de vänt sig till oss och frågat om vi vill köpa fastigheten som rymmer Tanum Shoppingcenter, säger Ole Christian Hallerud som är koncerndirektör vid Olav Thon Gruppen med huvudkontor Sterners gata i Oslo.

Vad kostar alltihopa nu då?

– Så långt har vi inte kommit. Just nu värderar vi affären. Det är fullt möjligt att många andra också sitter och gör det.

Finansmannen Kenneth Myrvold som ligger bakom Tanumsatsningen har inga kommentarer, meddelar han.

Men Thongruppen säger ju att ni hört av er till dem med försäljningserbjudande?

– Då får du väl tala med dem. Jag har som sagt inga kommentarer.

ANNONS