Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Elisabeth Johansson, ordförande Skee Centerkvinnor. Bild: Thomas Bennelind

"Ta kontakt med ansvarig inom polisen så fort du kan"

Elisabeth Johansson (C): Jag har en önskan till dig, som kommunstyrelsens ordförande inför det nya året.

Inför 2020 önskar jag att du Kent, kräver att få träffa ansvarig inom polisen och till denna framför att vi i Strömstad vill ha kvar den grupp som arbetar med våld i nära relationer.

Jag önskar – och hoppas – att du står upp för de kvinnor som under storhelger lever i ständig skräck för att bli slagna och nedbrutna psykiskt av den som påstår sig älska henne.

Högtider kan vara extra jobbiga för dessa kvinnor. Kvinnor som vill ta steget och lämna mannen som slår henne behöver närhet till dem hon ska berätta allt för. Att denna grupp flyttar längre bort kanske gör att just den kvinnan inte orkar ta steget bort ifrån våldet från den som hon har en nära relation med.

Tänk en stund på de barn som lever i en familj där det förekommer våld. Där jul- och nyårsfiranden är en enda lång förtvivlan, där barnen gör allt för att inte utlösa ett vredesutbrott och där de håller god min mot yttervärlden. Allt för att skydda både mamma och pappa.

LÄS MER: Debatt: "Den lokala närvaron av polisens enheter är viktig"

Beräkningar visar att cirka 300 000 barn i Sverige bevittnar våld i hemmet, och även om det är jobbigt att tänka på finns det naturligtvis barn även i Strömstad som har det så.

Min önskan är att du visar för dessa kvinnor och barn att du som yttersta representant för kommunen bryr dig om denna utsatta grupp. Att du visar att du värnar om att de ska känna trygghet om de väljer att anmäla och ta sig ifrån en sådan relation. Att du står upp för de barn som inte själva har en röst.

För du Kent, kan göra skillnad. Du kan stå upp för dessa kvinnor. Ta kontakt med ansvarig inom polisen så fort du kan!

Elisabeth Johansson

ordförande Skee Centerkvinnor