Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Västsvensk man död på Färöarna

En västsvensk man har dött under en fjällvandring på Färöarna. – Den ene är en svensk, som dog sent på kvällen. Den andre är en 79-årig man, som vi tror är dansk medborgare, säger Christian Joensen, vakthavande befäl på den färöiska polisen till TT.

En svensk man i 40-årsåldern har fallit ner i en djup bergskreva och dött under en fjällvandring på Färöarna, enligt den färöiska polisen.

Enligt Aftonbladet rör det sig om en man från Västsverige.

Ytterligare en man, bosatt i Danmark, har förts till sjukhus för sina skador efter händelsen som inträffade under onsdagseftermiddagen.

– Den ene är en svensk, som dog sent på kvällen. Den andre är en 79-årig man, som vi tror är dansk medborgare, säger Christian Joensen, vakthavande befäl på den färöiska polisen till TT.


 

"Omkring 10 meter"

De två männen var på vandringstur tillsammans med en större grupp på omkring tio personer. Syftet var att samla in växtmaterial.

– De gick uppe vid klyftan, längs kanten, där det är brant. Det är omkring tio meter ned. Den ene måste ha snubblat, varpå han förmodligen sträckte sig efter den andre, säger Joensen.

Den svenske mannens anhöriga är underrättade.

Tillståndet för den danske mannen är stabilt och vårdas för sjukhus för sina skador.