För att matcha resten av Sverige skulle Västra Götalandsregionen få ett nytt namn 2021. Nu skrotas planerna enligt Johnny Magnusson, regionstyrelsens ordförande (M).
För att matcha resten av Sverige skulle Västra Götalandsregionen få ett nytt namn 2021. Nu skrotas planerna enligt Johnny Magnusson, regionstyrelsens ordförande (M). Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Västra Götalandsregionen byter inte namn

Tanken var att Västra Götalandsregionen skulle byta namn – till Region Västra Götaland. Prislappen var beräknad till 10 miljoner. Nu skrotas planerna helt.
– Vi har ju annat att pyssla med, säger Johnny Magnusson (M), ordförande i regionstyrelsen.

ANNONS
|

För att matcha resten av Sverige skulle Västra Götalandsregionen få ett nytt namn 2021. Tanken var att det skulle heta Region Västra Götaland, precis i samma ordning som Region Stockholm och Region Skåne.

Namnbytet skulle ske till en kostnad av tio miljoner kronor, merparten handlade om att byta loggan på skyltar, produkter och textilier.

Sedan kom pandemin i vägen och namnbytet fick skjutas upp till 2023.

LÄS MER:Västra Götalandsregionen ska byta namn – 10 miljoner för nya skyltar

VGR skrotar sina planer

Nu tar frågan en ny vändning. Tidigare beslut upphävs, namnbytet skrotas helt.

Vad har fått er att ändra er?

– Vi uppfattade det som att det skulle bli lagstiftning att det skulle heta på ett visst sätt och att det skulle komma att stå på valsedlarna. Sedan har vi noterat att det inte behöver vara så. Vi har ju annat att pyssla med nu så ska vi verkligen göra detta då?, säger Johnny Magnusson (M), ordförande i regionstyrelsen.

ANNONS

LÄS MER:Regionens namnbyte skjuts på framtiden på grund av corona

Näl kan byta namn

Magnusson konstaterar att regionen tänker arbeta med ”varumärkesfrågor på ett annat sätt” i stället för att ödsla tid på ett onödigt namnbyte.

– Ordningen på orden kan få vara så. Det är inarbetat, så det kan lika väl fortsätta, säger han.

Sparar ni pengar på detta?

– Ja, lite. Det grafiska programmet ska det jobbas vidare med och vårt skyltprogram. Det är väl så när det exempelvis heter Norra Älvsborgs sjukhus och sådär, det namnet kanske det är dags att se över.

Beslutet klubbades av regionstyrelsen på tisdagen och ska nu upp för slutgiltigt beslut i regionfullmäktige.

ANNONS