Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin. Arkivbild.
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin. Arkivbild.

Uppgift: MP-politiker vill att språkrören går

Efter Miljöpartiets katastrofsiffror i SCB:s senaste mätning kräver nu flera höga MP-politiker att språkrören Gustav Fridolin och Isabella Lövin avgår, uppger Expressen.

ANNONS
|

I SCB:s väljarmätning hamnar MP under riksdagsspärren med endast 3,8 procent av rösterna.

- Efter ett sådant misslyckande skulle det vara en fördel för den gröna opinionsbildningen om de byttes ut, säger en av de MP-politiker som Expressen talat med.

Bland de faktorer som politikerna håller mot språkrören finns framför allt att viktiga gröna frågor har förbisetts. Några som nämns är att den generösa flyktingpolitiken har övergetts, Vattenfalls försäljning av de tyska brunkolsanläggningarna och värdlandsavtalet med Nato.

ANNONS

- Hur trovärdig är man efter att i flera år talat för regeringens politik och försummat den gröna opinionsbildningen? Det framstår som regeringskompromisser och rena eftergifter, säger en av politikerna Expressen talat med.

Expressen har även intervjuat de tidigare språkrören Birger Schlaug och Per Gahrton. Men Schlaug tycker att det är för sent att byta språkrör så nära valet och Gahrton tycker inte att de behöver avgå alls.

- De kan sitta kvar, förutsatt att de tuffar till sig och vi får fler tydliga gröna markeringar, säger Gahrton.

MP:s partisekreterare Amanda Lind säger till tidningen att "det är klart att man i alla partier kan hitta kritiker" men att hon inte upplever att den här diskussionen finns i partiet.

TT
ANNONS