Uddevallabo häktades för Amelas försvinnande – släpps på fri fot

Uddevallabon som har suttit häktad misstänkt för försvinnandet av Amela Kalac har släppts på fri fot. Material från övervakningskameror visar att mannen befunnit sig på en annan plats, både före och efter försvinnandet.
– Utrymmet för att han skulle ha gjort något mot henne är så litet att det inte finns någon tid för det, säger kammaråklagare Lars Johansson till tidningen.

ANNONS

Åklagarmyndigheten kommunicerade ut beskedet med ett pressmeddelande under måndagen. Mannen, som häktades 18 februari, släpptes under eftermiddagen och är nu helt avförd från utredningen och det finns inte några kvarvarande misstankar mot honom.

– Vi har hela tiden jobbat med olika teorier eftersom det inte varit självklart att den misstänkte varit gärningsman, säger Niklas Lindström, polisens utredningsledare, till Åklagarmyndigheten.

Material från bland annat övervakningskameror har visat var den tidigare häktade mannen befunnit sig i samband med försvinnandet.

– Det har gjorts kontroller utav den tidigare misstänkte personens, och målsägandens, rörelser. Där har det visat sig att utrymmet för att begå någon brottslig handling är så begränsat att vi bedömer att det är uteslutet, sammantaget med alla omständigheter, säger kammaråklagare Lars Johansson.

ANNONS

Lars Johansson är förundersökningsledare i fallet, och berättar vidare att det finns dokumentation på mannen i en bil, både före och efter försvinnandet.

– Utrymmet för att han skulle ha gjort något mot henne är så litet att det inte finns någon tid för det.

Han vill inte gå in närmare på om det finns något nytt huvudspår.

– Det här har inte lett tankarna åt något annat ställningstagande än att häktningen ska hävas.

Utredningen fortsätter med ytterligare undersökningar och polis och åklagare väntar på att obduktionen ska bli helt klar.

– Det har inte kommit något utlåtande än. Förhoppningsvis kommer det i veckan.

LÄS MER:Amelas pojkvän Haris: ”Hon var helt perfekt i mina ögon”

LÄS MER:Jimmy var med och hittade kroppen i Grästorp

LÄS MER:Amela Kalac, 24, försvunnen i Grästorp – man anhållen

ANNONS