Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Andreas Olsson
Arkivbild. Bild: Andreas Olsson

Två unga män knivskurna under kvällen – misstänkt mordförsök

Strax efter klockan 21 på tisdagskvällen larmades polisen om att två män blivit knivskurna på olika platser i Sotenäs. Polisen misstänker ett samband mellan de två gärningarna och initialt utreds de som mordförsök, respektive grov misshandel.

– Vi har just nu ett pågående ärende där en person blivit knivskuren i Kungshamn, och en person i Askum, berättade Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, under tisdagskvällen.

– Vi fick in larmen ungefär samtidigt, vid 21-tiden. Så vi misstänker att det kan finnas ett samband, fortsatte Lasse Ström.

Fördes till sjukhus med helikopter

Båda skadade är män i 20-årsålden. Mannen som påträffades i Askum hade allvarliga skador i bland annat buken o ben. Han fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter och har under natten opererats.

Den andra mannen var lindrigare skadad men fördes också med ambulans till sjukhus.

– Vi har ingen information om skadeläget och har inte gripit någon misstänkt, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Vill inte medverka i utredningen

Händelserna utreds som mordförsök respektive grov misshandel. Enligt polisen har de inblandade initialt inte velat medverka i utredningen.

På onsdagen kommer förhör och teknisk utredning att fortsätta, och ärendet är överlämnat till krimjouren i Väst.