Två misstänkta begärs häktade för inblandning i mordet på Wilma

De två personerna som anhölls under torsdagen misstänkta för att ha varit inblandade i mordet på Wilma Andersson har begärts häktade av åklagare Jim Westerberg. Häktningsförhandlingarna kommer hållas under måndagen.

ANNONS
|

– Jag har begärt båda personerna häktade på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott, samt brott mot griftefriden, säger kammaråklagare Jim Westerberg i ett pressmeddelande.

En av de misstänkta anhölls redan 24 november misstänkt för grovt skyddande av brottsling men släpptes fri samma dag. Den misstänkte är en man i 45-årsåldern som står i nära relation till den man i 20-årsålden som sitter häktad misstänkt för mord.

P4 Väst uppger att den tredje misstänkte personen är en kvinna i 40-årsåldern.

Misstänkt mord

17-åriga Wilma Andersson försvann spårlöst i Uddevalla torsdagen 14 november. Fyra dagar senare började polis och frivilligorganisationen FIKK söka efter flickan. 19 november greps och anhölls en man i 20-årsåldern.

ANNONS

Mannen har haft en nära relation till Wilma Andersson och polisen fattade snabbt misstankar om att han ska ha bragt flickan om livet. Den 22 november häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord.

Under tiden anordnades massiva sökinsatser efter den försvunna flickan. Polisen, marinen, kustbevakningen och tusentals frivilliga har sökt igenom Uddevalla med omnejd. Torsdagen den 28 november kom ett stort genombrott: Polisen hittade en kroppsdel tillhörande Wilma Andersson.

Det var först då som polisen kunde konstatera att flickan var avliden. Enligt uppgifter till tidningen GP har polisen även hittat blodspår i den huvudmisstänktes bostad samt i en bil tillhörande den man i 45-årsåldern som nu misstänks för grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Tre misstänkta

Polisens utredning utgår från att flickan ska ha mördats i den huvudmisstänktes bostad. Nu har alltså totalt tre personer frihetsberövats misstänkta för anknytning till det misstänkta mordet. Men de anhållna personerna är inte misstänkta för mord.

Brott mot griftefriden är däremot en brottsrubricering som personer kan dömas till för bland annat om man har flyttat eller skadat en avliden person. Bägge misstänkta nekar till brott.

– Jag är lite förvånad över åklagarens häktningsframställan. Det jag kan säga är att min huvudman förnekar all form av brott i detta, utöver det vill jag inte kommentera den här utredningen, säger Michael Hansson, advokat till senast tillkomna misstänkte.

ANNONS

Häktningsförhandlingarna mot de misstänkta kommer hållas vid Uddevalla tingsrätt under måndagen.

ANNONS