Totalstopp i tågtrafiken till och från Göteborg

Under onsdagseftermiddagen blev det totalstopp för tågtrafiken till och från Göteborg, vilket även påverkade tågen på Bohusbanan. Problemet är åtgärdat men med stora förseningar som följd.

ANNONS
|

– Tågtrafiken har kommit i gång men det kommer bli förseningar. Inledningsvis kan det ligga på 30-40 minuter, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket till GP.

Orsaken till stoppet var ett kontaktledningsfel. Det var strax utanför Göteborgs centralstation som felet inträffade klockan 15.17.

De första tågen som släpptes iväg från stationen gick söderut mot Halland. Det är oklart när tågen längs Bohusbanan rullar som vanligt igen.

Västtrafik planerar att sätta in ersättningsbussar för de inställda tågen. I samband med tågstoppet fick Västtrafik dessutom tekniska problem med sin reseplanerare, och det gick inte att söka på resor varken i appen eller på deras hemsida.

ANNONS

– Vi har fått indikationer på att det är långa svarstider i appen. Det håller på att jobbas även med det. Det är väldigt olyckligt att det ska sammanfalla med kontaktledningsfelet, säger Sofia på Västtrafiks störningsjour till GP.

Vid 18-tiden är felet med appen åtgärdat.

ANNONS