Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tog strypgrepp på hustrun efter skilsmässobesked

När en Tanumsbo ville avsluta giftermålet med sin make blev mannen hotfull och våldsam. Efter flera situationer tog kvinnan till slut hjälp av rättssystemet och mannen döms nu för misshandel.

Exparet har flera barn tillsammans och hade varit tillsammans i cirka tio år innan kvinnan bestämde sig för att avsluta giftermålet. Det är då som mannen i 35-årsåldern ska ha blivit allt mer hotfull och våldsam.

Vid ett tillfälle 2015 ville mannen diskutera varför hon tänkt lämna honom, och när han inte var nöjd med svaren eskalerade samtalet. Strax efteråt tog han tag i hennes armar, som han bände och vred om till något som liknar ett polisgrepp bakifrån.

– Jag säger att det gör ont fast han lyssnar inte. Han håller med en hand bakom min rygg... den andra lägger han över min hals jag känner då att det blir svårt att andas, har kvinnan berättat i förhör.

En stund senare släppte mannen greppet och puttade in henne i köksbordet.

Efter flera liknande händelser efter skilsmässan kontaktade kvinnan polisen förra året Mannen åtalades för flera fall av misshandel men tingsrätten bedömer att det endast finns bevisning nog för att döma mannen för två av händelserna.

Mannen döms till skyddstillsyn och ska nu genomföra ett behandlingsprogram för män som varit hotfulla i nära relationer.

Han ska även betala 11 000 kronor i skadestånd till exhustrun. Mannen har nekat brott.