De tre personerna är inte misstänka rörande mordet i sommarstugan, men ska nu kallas som vittnen gällande den händelsen. Arkivbild.
De tre personerna är inte misstänka rörande mordet i sommarstugan, men ska nu kallas som vittnen gällande den händelsen. Arkivbild.

Tidigare misstänkta ska vittna i Arbogamålet

Tre personer som har figurerat som misstänkta i Arbogafallet ska nu höras som vittnen i hovrätten. Det rör sig om en teknikalitet – men det kan också innebära att ny information tillförs fallet.

ANNONS
|

De tre personerna hördes som misstänkta i tingsrätten, i den del av målet som rör Johanna Möllers make. Men de hördes också i den del som rör Möllers föräldrar. Dock är de inte misstänka i mordet på pappan, varför hovrätten menar att de bör kallas i rollen som vittnen i stället.

- Här är det fråga om två skilda händelser. Vi har tre personer som var medmisstänkta när det gällde hennes make. De hördes då som medmisstänkta i rättegången, i den formen. I den andra delen hörde man dem en månad senare, och då fick den formen ligga kvar. Vi menar att de borde ha hörts som vittnen i stället, säger hovrättsrådet Bertil Ahnborg.

ANNONS

- Det vet vi ingenting om. Jag kan närmast säga att det är en teknikalitet, men det måste gå rätt till.

I tingsrätten dömdes Möller den 21 augusti till livstids fängelse för mord, mordförsök och anstiftan till mord. Samtidigt dömdes också hennes ex-pojkvän, Mohammad Rajabi, för mord och mordförsök till 14 års fängelse. Möller har överklagat domen till hovrätten.

Hovrättsförhandlingarna som hålls i Svea hovrätt inleds den 7 november och kommer att pågå under ett 30-tal dagar utspridda under hösten och in på nästa år.

TT
ANNONS