Örjan Pedersen passade på att fylla rullebören (skottkärran) med morötter till hästen sedan väg 104 genom Flyinge fyllts av morötter.
Örjan Pedersen passade på att fylla rullebören (skottkärran) med morötter till hästen sedan väg 104 genom Flyinge fyllts av morötter. Bild: Johan Nilsson/TT

Tappade morötter blev rotmos på vägen

ANNONS

En transport tappade ett stort lass med morötter som spreds ut över vägen vid Flyinge i Eslövs kommun på tisdagseftermiddagen.

Karin Lembrér, 65, var på promenad längs vägen och passerade den morotstäckta sträckan som alltmer såg ut som rotmos när bilarna körde över lasten.

– Nu får man hålla hästarna inne, säger hon till Kvällsposten.

Enligt Karin Lembrér är det inte första gången som det ligger matvaror och dräller på väg 104.

– Det har hänt både med potatis och annat. De tappar så mycket konstiga saker nu för tiden de där chaufförerna, säger hon.

Olyckan hände vid 16-tiden, enligt Sydsvenskan som var först att skriva om händelsen.

ANNONS

Trafikverket uppger att det tog flera timmar att skrapa upp all sörja från vägen som dock var farbar under arbetet.

– De håller på fortfarande men det skulle snart vara klart, säger Beisi Sundin vid Trafikverkets pressjour till TT vid 18.30-tiden.

Vem som numera saknar ett antal ton morötter är dock oklart då ingen chaufför hört av sig.

Trafikverket fick på tisdagseftermiddagen gå ut och varna trafikanter på väg 104 genom Flyinge sedan vägen fyllts av morötter.
Trafikverket fick på tisdagseftermiddagen gå ut och varna trafikanter på väg 104 genom Flyinge sedan vägen fyllts av morötter. Bild: Johan Nilsson/TT
Hästen Lego passade på att ta sig en morot på väg hem till hagen. Trafikverket fick på tisdagseftermiddagen gå ut och varna trafikanter på väg 104 genom Flyinge sedan vägen fyllts av morötter.
Hästen Lego passade på att ta sig en morot på väg hem till hagen. Trafikverket fick på tisdagseftermiddagen gå ut och varna trafikanter på väg 104 genom Flyinge sedan vägen fyllts av morötter. Bild: Johan Nilsson/TT
ANNONS