Bilder på spelet "My tamagotchi forever"
Bilder på spelet "My tamagotchi forever"

Tamagotchin gör comeback – på mobilen

Minns du tamagotchin? Snart gör det elektroniska husdjuret comeback. Och vill du inte släpa med den som en nyckelring kan de numera skötas från mobilskärmen.

ANNONS
|

1997 tog tamagotchin världen med storm. Förutom att utses till årets julklapp köpte svenskarna en halv miljon exemplar av de pipande små dosorna, till ett värde av 62,5 miljoner kronor.

Sedan försvann tamagotchin ur våra medvetanden lika snabbt som den dök upp. Men från att ha fört en slumrande tillvaro verkar nu de elektroniska djuren vara tillbaka.

Produkten har släppts världen över, med ungefär samma utseende som när det begav sig. Nästa år får världen också en variant kallad "My tamagotchi forever" i form av ett mobilspel, som redan släppts i Kanada.

Även om konceptet utvecklats en del med minispel och att tamagotchin kan kittlas och förändras, så handlar det fortfarande att se till att den mår bra genom att mata, tvätta och städa undan bajs.

ANNONS

Tamagotchin ledde till viss kontrovers när den var som störst. Bland annat tvingades lärare i Hongkong förbjuda barn från att ta med dem till skolan då de störde undervisningen för mycket, och i Fastlandskina varnade utbildningsdepartementet för att barnen för att bli "för involverade i en emotionell värld skapad av elektroniska sällskapsdjur".

TT
Fakta: "My tamagotchi forever"

"My tamagotchi forever" har utvecklats av nederländska Paladin Studios och distribueras av Bandai Namco.

Spelet utspelas i staden Tamatown, där alla de elektroniska husdjuren bor. Förutom att ta hand om sin tamagotchi går det att få den att utvecklas till en ny sort, och det finns en del minispel att roa sig med.

Spelet har släppts i Kanada till IOS och Android, och kommer till övriga världen under nästa år.

Källa: Bandai Namco

ANNONS