Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En 27-årig kvinna, som var vice ordförande i en bostadsrättsförening i Malmö, döms av hovrätten för brottet egenmäktigt förfarande sedan hon tömt en grannes förråd. Arkivbild.

Tömde grannens förråd – döms i hovrätten

När Malmöparet skulle packa för en semester upptäckte de att någon hade tömt deras förråd. Det förmodade inbrottet polisanmäldes, men när de kom tillbaka från semestern uppdagades det att det var bostadsrättsföreningens vice ordförande, en 27-årig kvinna, som hade tömt förrådet.

Föreningen trodde att förrådet var övergivet och 27-åringen hade i flera omgångar kört bland annat parets båtmotor, ridutrustning och 300 dvd-filmer till tippen, skriver Sydsvenskan.

- Ska man vidta en sådan här åtgärd måste man tydligt sätta upp lappar och spara sakerna tre månader. Och HSB:s representant i styrelsen uppger att han informerat henne om detta, sade åklagaren Magnus Ling när han åtalade 27-åringen.

Tingsrätten friade 27-åringen från anklagelsen om egenmäktigt förfarande eftersom kvinnan trodde att hon agerade i enlighet med styrelsens uppdrag. Hovrätten gör en annan bedömning och dömer 27-åringen för brottet med dagsböter som påföljd.