Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tåg krockade med träd som fallit över spåret

Ett träd har blåst omkull och landat på Bohusbanan mellan Ljungskile och Uddevalla. Därefter körde ett tåg in i trädet. Flera tågavgångar har ställts in och enligt Västtrafik kommer även onsdagsmorgonens turer att ersättas med bussar.

Ett träd blåste över tågrälsen vid lunchtid under tisdagen mellan Uddevalla och Ljungskile och har orsakat stora problem för tågtrafiken.

Det fallna trädet upptäcktes först när ett tåg körde in i ett trädet som hade landat på tågbanan.

Ingen person kom till skada i samband med kollisionen men passagerarna fick evakueras från platsen med ersättningsbussar och tågtrafiken har varit stillastående sedan dess.

– Den senaste informationen är att en entreprenör är på väg dit med en traktorgrävare. Men den är framme först vid 17.00 och arbetet beräknas ta ungefär fyra timmar, sa Tina Zeri vid Västtrafiks störningsjour tidigare under tisdagen till Bohusläningen.

Trädet röjdes undan från banan sent på tisdagskvällen och banan var inspekterad och klar vid 23:45. Dock fick ett par av onsdagsmorgonens turer mellan Strömstad och Göteborg ställas in och ersättas med bussar som en följd av arbetet.

– Det gäller de första turerna på morgonen mellan Strömstad och Göteborg, säger Matilda Hauser på Västtrafiks störningsjour.

Tågtrafiken rullade på som vanligt efter klockan 07 på onsdag morgon.