Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tåg i krock med personbil norr om Tanumshede

Ett tåg och en personbil har krockat norr om Tanumshede, på järnvägsövergången vid Hessland. Olyckan gjorde att det blev stopp i trafiken på Bohusbanan mellan Tanum och Strömstad under flera timmar.

En kvinna som färdades i bilen ska enligt polisen ha drabbats av lindriga skador.

Strömstads Tidnings reporter Thomas Bennelind rapporterade från platsen vid 16-tiden att tåget stod stilla och att räddningstjänst och polis varit på platsen och var på väg att åka därifrån efter avslutad insats.

– Fordonet som blivit påkört ligger nere i diket, säger Thomas Bennelind.

Polisens presstalesperson Peter Adlersson berättar att tåget ska ha krockat med den främre delen av bilen. Efter krocken ska en kvinna som färdades i bilen klagat på nacksmärtor och smärta i ett knä. Skadorna bedömdes dock som lindriga och kvinnan behövde inte köras till sjukhus.

Larmet ringdes in till SOS vid 15.05 på tisdagseftermiddagen. Tåget var på väg till Strömstad.

– En ambulans och tre enheter från räddningstjänsten har larmats ut till platsen, sa Charlotte Wotz Ader, teamledare på SOS Alarm, strax efter olyckan.

Vid 16-tiden meddelade SOS att räddningstjänsten fortsatt var på plats och att ingen person då hade avförts med ambulans till sjukhus.

Polisens presstalesperson Peter Adlersson berättade kort efter att olyckan hade inträffat att en person ska ha befunnit sig i personbilen.

Trafikverket meddelar att tåget som var inblandat i olyckan är ett Västtåg som körs av Västtrafik mellan Göteborg och Strömstad.

På grund av händelsen har tågtrafiken mellan Strömstad och Tanum stått stilla sedan 16-tiden. Passagerarna ombord på tåget kunde under eftermiddagen evakueras och köras till sin slutdestination i ersättningsbuss.

Enligt Peter Adlersson misstänker polisen inget brott i samband med händelsen.

Vid 18-tiden rullade trafiken som den ska igen, enligt Västtrafik.