Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Irene Svenonius (M), finansregionråd. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Svenonius: Vården "behöver förbättras kraftigt"

Brist på vårdplatser. Hotad patientsäkerhet. Kaos på Stockholms akutmottagningar.
Finansregionrådet Irene Svenonius (M) svarar på kritiken i Ekots lördagsintervju.
– Vi har ett system som behöver förbättras kraftigt.

Larmen om det ansträngda läget i sjukvården i Stockholm har duggat tätt under vintern, där personalen vittnat om hög belastning, köer på akuten och hotad patientsäkerhet.

– De är förfärliga alla berättelser och vi måste ta dem på allvar. Det är också därför vi måste se till att sjukhusen, chefläkare, medarbetare tillsammans ser till att vi har processer som fungerar, så att människor får vård i tid. Jag hatar alla former av köer, oavsett om det är väntetider på en akutmottagning eller på en specialistvård, säger Irene Svenonius, högst politiskt ansvarig för sjukvården i Stockholms län, i Ekots lördagsintervju.

Finansregionrådet anser att problemen skulle minska om fler patienter uppsökte sin vårdcentral i stället för att söka vård på sjukhus.

– Det är därför det är otroligt viktigt att orka genomföra förändringarna som innebär att akutsjukhusen har tid för de svårast sjuka och att vi löser kompetensförsörjningen, så att vi har bemannade vårdplatser där de behövs, säger Irene Svenonius till Ekot.