Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stort intresse för näringslivsgala i Tanum

Det var många som tog tillfället akt att besöka Tanums första näringslivsgala på Tanumstrand på fredag kväll. 365 företagare och ytterligare ett antal personer hade tagit tillfället i akt att besöka mässan där det delades ut flera olika priser till duktiga företagare i ett antal olika kategorier.

– Jag tycker det här är ett jättekul initiativ som tagits för oss företagare, säger Lotta Kristiansen, vd på företaget Vasco i Fjällbacka som sysslar med att sälja olika typer av kemikalier för bland annat rengöring och lokalvård.

Festligheterna i Tanumstrandshallen som också kallas för Skagerrak började strax innan klockan 18.00 med mingel på röda mattan där det serverades god dryck.

Bjöds på show

Ungefär en timme senare började själva näringslivsgalan med Jessica Barck som konferencier. Det bjöds på mat i form av en trerätters middag, underhållning och en spektakulär show med bra musik av bland annat gruppen Rydell & Quick.

Det är kommunen som tagit initiativ till näringslivsgalan i samarbete med ett antal lokala organisationer inom näringslivet. Det här är något som diskuterats en längre tid.

– Det är helt enkelt så att vi ordnat galen eftersom vi vill uppmärksamma de lokala företagen som betyder mycket får vår kommun, säger Liselotte Fröjd (M), kommunalråd i Tanums kommun.

Viktigt uppmärksamma

Näringslivsutvecklarna Elenor Olofsson och Elisabet Jonsson hade jobbat en hel del för att den här satsningen skulle bli av.

– Vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma det lokala näringslivet som finns i vår kommun, säger Elenor Olofsson. Det är viktigt att företagare och andra kan träffas på det här sätter och utbyta olika typer av erfarenheter.

En nyhet på mässan var att fyra utmärkelser till årets unga företagare, årets innovatör, årets lantbruksföretag och årets marina företag delades ut. Ett antal lokala företag hade nominerats och under fredagskvällen offentliggjordes vilka företag som fått pris.

– Det är första gången som vi delar ut de här prisen, säger Elenor Olofsson,

Galapremiär. Stefan Johansson, som driver Tanums Hemelektronik Service, och hans fru Elba Falconi Johansson verkade trivas bra på galan.

Minglade. Förra kommunalrådet Claes-Åke Sörkvist tog tillfället i akt att prata med Lotta och Kim Kristiansen som driver företaget Vasco i Fjällbacka.

Tog emot besökarna. Näringslivsutvecklarna Elenor Olofsson och Elisabeth Jonsson som jobbar för Tanums kommun hälsade alla gäster välkomna.

Följande priser delades ut på Tanumstrand på fredag kväll.

Årets lantbruksföretag:

Henrik Fredriksson, Liveröd.

Årets innovatör:

Kranman.

Årets marina företag:

Havstenssunds ostronodling.

Årets turistpris:

Grebbestad Fjorden.

Årets unga företagare:

Greby mejeri.