Stor julcheck till liten förening

Ner mot noll vill Suicide Zero komma när det gäller självmord. För det arbetet har organisationen nu fått en check på 70 290 kronor från de annonsörer som skickat julhälsningar i Bohusläningen och Strömstads tidning.

ANNONS
|

– Helt fantastiskt. Vi vill tacka väldigt mycket för den gåvan, säger Marcus Eriksson, regionansvarig i Västra Götaland för Suicide Zero när han får veta beloppets storlek.

– Det är pengar som kommer att göra skillnad i att rädda liv.

Pengarna kommer oavkortat att gå till organisationens verksamhet, men vad de kan tänkas användas till är inte bestämt. Till största delen jobbar Suicide Zero för att nå ut med utbildning i samhällets alla olika grupper om psykisk ohälsa och självmord.

– Pengarna går till att få fler att göra mer för ett samhälle fritt från självmord, säger Marcus Eriksson som varit regionansvarig sedan augusti 2019 och som själv miste sin pappa i självmord i februari 2010.

ANNONS

Suicide Zero startades 2013 av en läkare och en journalist för att sprida kunskap om självmord, och för att bit för bit få ner antalet händelser med personer som genom självmord dör i förtid.

Det finns många myter och tabun om självmord, men tystnad är inte rätt väg för att få ner antalet självmord, menar regionansvarige.

– Politiker behöver också jobba med frågan och prioritera den på alla nivåer, lokalt, regionalt och nationellt, säger Marcus Eriksson.

ANNONS