Under fredagen har frivilligorganisationen Fikk sökt efter Wilma Andersson.
Under fredagen har frivilligorganisationen Fikk sökt efter Wilma Andersson. Bild: Fikk

Stor insats – fortsätter söka spår efter Wilma

Frivilligorganisationen Fikk fortsätter söka spår efter mördade Wilma Andersson. På fredagen genomförs en stor insats i Uddevalla, bland annat i Bäveån, för att få svar på vad som hände 17-åringen.

ANNONS

Åklagare har meddelat att förundersökningen kring mordet på Wilma Andersson är avslutad. Samtidigt förbereds åtal, som väntas väckas i mitten av maj. Parallellt fortsätter frivilligorganisationen Fikk att söka efter svar på vad som hände när Wilma Andersson försvann i november förra året.

Under fredagen sökte organisationen i Uddevalla, bland annat med hjälp av dykare, båtar och undervattensdrönare i Bäveån, något som P4 Väst var först med att rapportera om.

– Vi letar efter svar på frågan om vad som hände. Jag kan inte uttrycka mig så mycket mer än så, jag tror att alla förstår vad vi letar efter i insatsen. Det är en stor insats, vi har 13 enheter på plats, bland annat båtar, drönare och dykare, säger Daniel Brodin, verksamhetschef på Fikk.

ANNONS

Anordnat löpande insatser

Organisationen har meddelat utredande polis, sjöräddning och har fått hjälp av Uddevalla energi med att strypa vattenflödet till ån under en period under fredagen. Brodin säger att Fikk haft löpande insatser ända sedan Wilma Andersson konstaterades vara avliden.

– Vi jobbar systematiskt och har gjort det under hela insatsens tid. Det är inte så att vi har fått något speciellt tips, utan det här en insats i mängden av alla insatser vi gjort sedan vi publikt avslutade. Vi har varit uppe i Uddevalla ofantligt många gånger och sökt i skogar och vatten. Hela Uddevalla är ett område som omfattats av insatsen, säger Brodin och lägger till:

– Så länge inte ärendet är avslutat och vi har svaren funna på alla frågor kommer vi fortsätta.

Vad innebär det för er att ärendet är avslutat? Nu ska ju åtal väckas om ungefär två veckor, skulle en fällande dom göra att ni anser ärendet vara avslutat?

– För vår del är det egentligen det som blir punkten för oss. Det har du rätt i. Sedan är det en övervägning som vi får göra som organisation, hur vi ska bistå familjen i så fall. Det är nästa steg. Jag kan inte svara något just nu. Vi har som mål att vara aktiva i tolv månader, men vi kan inte göra insatser om vi inte får frivilligresurser.

ANNONS

Det är Fikks enhet för så kallade ”kalla brott”, CCG-gruppen, som genomför insatserna. Om man hittat något under det knappa halvår som gått sedan Wilma Andersson försvann vill inte Daniel Brodin svara på.

– Det är en pågående utredning, det vill jag inte kommentera, säger han.

ANNONS