Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stopp i tågtrafiken till och från Göteborg

Det är stopp på vissa sträckor i tågtrafiken till och från Göteborg och andra linjer dras med stora förseningar. Orsaken är en nedriven kontaktledning.

Under en period under fredagsförmiddagen har inga tåg kunnat ta sig in eller ut från Göteborgs central. Orsaken är en nedriven kontaktledning.

– Det startade kvart över tio. Det är stopp för samtliga tåg till och från Göteborgs central, säger Beisi Sundin som är presskommunikatör på Trafikverket vid 10.50.

Vid 11.10 meddelade Trafikverket att vissa spår åter är öppna. Knappt en halvtimme senare rullade trafiken på sträckorna Göteborg–Malmö och Göteborg–Stockholm, men med förseningar.

Däremot är det fortfarande stopp på sträckorna Göteborg-Trollhättan-Karlstad och Göteborg- Uddevalla-Strömstad. Enstaka tåg kan eventuellt trafikera sträckorna.

– Vi håller tummarna för att man blir klara till klockan 17.00, innan fredagspeaken. Men vi hoppas förstås att det går snabbare än så, säger Sofia Lindahl, som också är presskommunikatör på Trafikverket.

Vid 14-tiden meddelade Trafikverket att felet väntas vara avhjälpt först vid 19.30.

Kontaktledningen revs ner vid ett växelområde några hundra meter från centralstationen.

– Det är där vi styr in tågen på perrongen. Det var därför det blev totalstopp från början. Nu tar maskiner och kranbilar plats. Sen ska de som arbetar ha en god arbetsmiljö. Det ligger så nära området att det inte går att leda om, säger Sofia Lindahl.

Resenärer uppmanas att kontrollera respektive avgång för information.

– VI uppmanar alla de som ska ut och resa att ta kontakt med tågbolagen så man vet hur trafiken ser ut, säger Sofia Lundahl.

Västtrafik uppmanar sina resenärer att hålla koll i deras appar för att ha koll på avgångar där information kommer efterhand.

– Det är väldigt stökigt men alla jobbar frenetiskt med detta. Just nu finns det en prognos om att det tidigast kan var löst klockan 17 men man får räkna med stora förseningar, säger Mette Ramquist vid Västtrafiks presstjänst.

Artikeln uppdateras