Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under torsdagen väntas hårda vindar dra in över Västsverige. Bilden är från 2018. Bild: Lasse Edwartz
Under torsdagen väntas hårda vindar dra in över Västsverige. Bilden är från 2018. Bild: Lasse Edwartz

Stopp i tågtrafiken efter hårda vindar

På torsdagen drogs all tågtrafik norr om Uddevalla in. Beslutet fattades av Trafikverket och berodde på hårda vindar längs med kusten. Tilltar vinden i styrka riskerar även Uddevallabron att stängas av.

Det blåste rejält i Bohuslän på torsdagen.

Vindar upp emot 20 meter per sekund väntades över hela kustbandet, enligt Sofia Söderberg meteorolog på SMHI.

– Det är en sydsydvästlig vind med hårda, upp emot mycket hårda vindbyar i kustbandet. Då ligger de 20 per meter sekund.

Tågtrafiken dras in

På grund av vädret har Trafikverket tagit beslut om att stänga av Bohusbanan norr om Uddevalla. Samtliga avgångar drogs in från klockan 18 på torsdagen.

– Det kommer vara hårt väder ikväll och inatt så vi stänger sträckan Uddevalla – Strömstad, berättar Katarina Wolffram på Trafikverkets pressjour.

Under fredagsmorgonen ska Trafikverket syna sträckan. Enligt nuvarande prognos kommer sträckan att öppna för trafik igen klockan 12.00 på fredagen.

I nuläget är det enbart tågtrafiken som påverkas av de hårda vindarna, men ökar vinden i styrka finns det risk att även Uddevallabron stängs av, enligt Ali Hatemi, vid Trafikledningscentralen i väst.

– Vädret har ingen påverkan på biltrafiken ännu. Ökar vinden i styrka, upp emot 24-25 meter till sekunden hänvisar vi tyngre trafik att ta en annan väg än över bron. Blåser det 30 meter/sekund eller mer, stänger vi Uddevallabron för all trafik. Vi får helt enkelt se hur det utvecklar sig under dagen.