Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Stenkastning mot polisen i Trollhättan

Tidigt på måndagskvällen fick polisen in samtal om att det sköts raketer på Kronogården i Trollhättan. Senare under kvällen kastades det sten mot en polisbil i området och en busslinje ställdes in. På tisdagsmorgonen bekräftar polis att en person omhändertogs under kvällen.

Två kvällen i rad har det varit oroligt i Trollhättan. Flera höga smällar hördes på måndagskvällen vid Slåttervägen på Kronogården och Lextorpsvägen på Lextorp. Enligt polisen var det raketer som sköts.

– Men det är inga oroligheter eller så, än så länge, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst strax innan klockan 19.

Polisen hade under måndagskvällen fått in samtal om smällar och raketer i området. Strax innan klockan 21 var polisen på plats och följde utvecklingen. Raketerna ska inte ha siktats mot någon person, och ingen ska ha skadats av smällarna.

Polisbil utsatt för stenkastning

Runt 21-tiden blev en polisbil utsatt för stenkastning på Lantmannavägen.

– Det är inga personskador men bilen har fått plåtskador och punktering, säger Peter Adlersson.

Han beskriver kvällen som småorolig.

– Det är några stycken i alla fall som har varit stökiga. Det kastas saker och bangers.

Samtidigt meddelade Västtrafik att busslinje 24 som bland annat kör genom Kronogården var inställd på sträckan Förrådsgatan-Granngården på grund av "ordningsstörande händelse".

Drygt en timme senare var det lugnt på platsen.

– Sedan vi blev fler patruller i området har det varit lugnt. Det är fortfarande lite grupperingar, men ingenting mer har hänt, säger Peter Adlersson.

Polisen berättar under kvällen att de inblandade är personer som känns igen, men att det inte har funnits något behov av att omhänderta någon. Ingen person var heller gripen.

En person omhändertagen

Enligt Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal, avtog oroligheterna runt midnatt. Polispatruller fanns ändå kvar i området större delen av natten, dock i minskad form.

– En person är omhändertagen för ordningsstörning, i övrigt har vi ingen gripen eller några misstänkta. Vi ska under dagen gå igenom det utredningsmaterial vi har, säger han under tisdagsmorgonen.

I nuläget finns inga brottsrubriceringar.

– Vi ska samlas i eftermiddag och skriva anmälningar och då får vi se vilka brottsrubriceringar vi använder. Personalen som jobbade igår kväll och i natt börjar sitt pass då.

Ingen person ska ha blivit fysisk skadad under gårdagens oroligheter.