Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingela Ehn jobbar i Tanums kommuns stödlinje.  Bild: Jeanette Haglund
Ingela Ehn jobbar i Tanums kommuns stödlinje. Bild: Jeanette Haglund

Stödlinje i coronakrisen: "Det hjälper att prata om sina känslor"

Funderingarna kan vara många i en tid som denna, i synnerhet för människor i riskgrupp. Därför har Tanums kommun upprättat en stödlinje i vilken man kan lufta sina frågetecken.

Ingela Ehn jobbar som anhörigsamordnare vid Tanums kommun men sedan i måndags ser hennes arbetsdagar inte ut som vanligt. Då öppnade nämligen stödlinjen för människor över 70 år och andra i riskgrupp.

– Min erfarenhet från anhörigstödet är att det hjälper att prata om sina känslor och hur man mår. Om det inte räcker får vi lotsa vidare till professionerna, säger hon.

Stödlinjen är öppen mellan klockan 9 och 15 alla vardagar. Hittills har det varit många olika funderingar bland dem som hört av sig.

– Vissa undrar hur det ser ut framöver men det kan vi inte svara på utan vi har bara antaganden. Andra undrar hur det blir med affärerna och hur man ska handla.

En del kanske inte har några direkta frågor utan mest behöver någon att prata med. Är man orolig går det också bra att höra av sig till Ingela Ehn.

– Då tar vi ett prat och för lite diskussioner, ser vad man har för nätverk. De som har ringt har tyckt att det är bra att vi har linjen, säger hon.

0525-180 81 är telefonnumret till stödlinjen och den är öppen för Tanums kommuninvånare.