Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Värme från södra Europa drar in över Bohuslän.

Sommarvärmen återvänder

Trots att det känns som höst ute just nu, så gör sommarvärmen en comeback under nästa vecka.
– Om det blir soligt under de kommande dagarna nästa vecka, så kan vi räkna med grader uppemot 22–23 grader, säger meteorologen Erik Rindeskär.

I södra Europa är temperaturerna fortfarande höga och från och med onsdag nästa vecka drar även denna värme in över Bohuslän. I nuläget ser det också ut som att solen kommer lysa över regionen.

– Eftersom prognosen ligger några dagar framåt i tiden så finns det risk för förändring. Men just nu kan vi förvänta oss sol med lite växlande molnighet, säger han.

Kylig helg väntar

Den härliga sommarvärmen ser ut att stanna under hela nästa vecka. Men ta inte fram sommarkläderna än, för först väntar en kylig helg med ett växlande väder.

– Under helgen kommer temperaturerna att ligga mellan 13–15 grader. På lördag blir det sol och klart väder för att sedan på söndag övergå i regn, med risk för kraftiga skurar, säger Erik Rindeskär.

Regnet under helgen kommer hänga kvar lite under måndagen, men framåt eftermiddagen blir det minskad molnighet och runt 16 grader. På tisdag drar den varmare luften in över Bohuslän. Då kan vi förvänta oss 17–18 grader, med ett mindre regnområde.

– Den varmare luften fortsätter på onsdagen och då blir det uppemot 22–23 grader, som ser ut att hålla i sig fram till lördagen, säger Erik Rindeskär.

Nästa söndag kan vi återigen förvänta oss att hösten knackar på, då vädret blir kallare igen.