Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Marcel Bieri
Bild: Marcel Bieri

SMHI:s besked: kyla, regn och snö väntas i veckan

Enligt SMHI är vårvärmen inte riktigt här för att stanna än. Trots fortsatt risk för gräsbränder kan det till och med väntas snö senare i veckan: ”Typiskt aprilväder”.

I stora delar av landet har det funnits en förhöjd risk för gräsbränder under påskhelgen, trots en hel del nederbörd på sina ställen. När risk för gräsbrand utfärdas bör bland annat stor försiktighet iakttas vid eldning utomhus.

— I markerna är det inte lika torrt så det ligger ingen skogsbrandrisk, men i samband med soligt väder blir det snabbt torrt i fjolårsgräset, säger Gunilla Grafström, meteorolog på SMHI.

Fortsatt risk för gräsbränder

Under påskhelgen har det dessutom blåst friskt längs med Västkusten och det kommer det fortsätta göra under veckan.

— Det blir liknande under tisdagen med måttliga vindar som vid kusten kan vara friska vindar. På onsdag blåser det nordliga vindar och det kommer bli fortsatt soligt och risk för gräsbränder.

Kan komma snöfall

På fredag drar ett ordentligt regnområde in över Bohuslän och Västra Götaland men redan på lördag är väderläget tillbaka igen till kyliga vindar och sol.

— Det kan komma byar av snö och regn och det är ingen värme i sikte vad vi kan se. Typiskt aprilväder, säger Gunilla Grafström