En man vårdas på sjukhuset i Halmstad efter att ha blivit skjuten i buken. Arkivbild.
En man vårdas på sjukhuset i Halmstad efter att ha blivit skjuten i buken. Arkivbild.

Skottskadad man väckte boende

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skjuten i buken. Mannen slog larm genom att väcka boende i ett hus strax utanför Laholm i Halland, ungefär klockan kvart i två på natten mellan lördag och söndag.

- Han kommer till ett hus och slår sönder en fönsterruta. Där ligger det boende och sover och mannen väcker upp dem, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till TT.

ANNONS

Mannen bad de boende om hjälp och dessa ringde efter ambulans och polis. Han har förts till sjukhuset i Halmstad och polisen känner inte till hans nuvarande skadeläge.

- Han var ju vaken och talbar när han fördes iväg.

Den skjutne har gett polisen en plats där brottet ska ha skett, i närheten av bostadshuset, men den brottsplatsen är ännu inte bekräftad. Polisen vet än så länge inte vem som ligger bakom skjutningen.

- Vi måste ju prata med den skjutne mannen. Han är känd av oss sedan tidigare, säger Peter Adlersson.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

TT
ANNONS