Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Skog i brand utanför Hunnebostrand

Räddningstjänsten larmades under tisdagen till Askum där det brann i terrängen, i närheten av ett hus.

Vid 12:50 larmades räddningstjänsten till Askum utanför Hunnebostrand, där det brann i en skog. Enligt uppgifter till SOS Alarm stod då buskar och träd i lågor.

– Räddningstjänsten är framme och det brinner i en bergsslänt, säger Jessica Avenius, teamledare på SOS Alarm strax efter larmet.

Larmet kom in som att det skulle vara en brand nära en byggnad eller gård. Men enligt räddningstjänsten rörde sig branden från byggnaderna och att det inte låg någon fara för det intilliggande boningshuset.

– Vi håller på med släcknin. Det är inte under kontroll just nu, men inom ett par timmar. Det är inget som är hotat, sa insatsledare Gunnar Ohlén vid 14-tiden.

Området som nu har brunnit uppskattas till en yta på 500 gånger 800 meter. Terrängen i området har beskrivits av räddningstjänsten som besvärlig då det brann längst med en bergssluttning. Totalt var fyra bilar från räddningstjänsten på plats under släckningsarbetet.

Strax efter klockan 15 hade räddningstjänsten fått skogsbranden under kontroll och säger att det inte längre finns några öppna lågor på platsen. Samtliga brandmän kommer snart kunna lämna enligt Gunnar Ohlén.

– Vi kommer förmodligen vara kvar i drygt en timme till. Det ryker fortfarande på vissa platser och ett 10-tal brandmän kommer vara kvar för det sista släckningsarbetet, säger han.