Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man är anhållen, misstänkt för att ha skjutit en kvinna i Örebro. Arkivbild.

Skjutna kvinnan kände sig hotad

Den kvinna i Örebro som blev skjuten i måndags kväll hade känt sig hotad. Men misstankarna om hot kunde inte stärkas och förundersökningen lades ned, enligt polisen.

Den skjutna kvinnan är vid liv, men är oklart hur allvarligt skadad hon är.

En man som hon, enligt polisen, tidigare ska ha haft ett förhållande med sitter anhållen. Han är misstänkt för försök till mord.

Vad gäller tidigare hotbild mot kvinnan har det pågått en förundersökning om misstänkt förberedelse till mord, skriver polisen på sin sajt.

Polisen var i kontakt med kvinnan och gjorde spaningsinsatser, men misstankarna kunde inte stärkas. I förra veckan lades förundersökningen ned av åklagare, enligt polisen.

Vårdas på sjukhus

Det var vid 21-tiden i går kväll som det larmades om skottlossning i bostadsområdet Brickebacken i Örebro. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, hittades skadad utomhus och fördes med ambulans till sjukhus.

Den misstänkte mannen, som är i 40-årsåldern, flydde först från platsen, skriver Nerikes Allehanda , men överlämnade sig senare frivilligt till polis.

Han anhölls av åklagare vid ettiden på natten och förhördes i samband med det. Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen, vet inte om mannen har gjort några medgivande.

- Jag vet inte vad han har sagt i sitt förhör, säger Gustavsson till TT.

Hur allvarligt skadad kvinnan blivit är oklart.

- Hon befinner sig fortfarande på sjukhus för vård av sina skador.

Många vittnen

Enligt Nerikes Allehanda sköts hon i ryggen, men det är inget som polisen kan bekräfta. Polisen nämner inte heller hur många skott hon har träffats av.

- Vi vill inte kommentera skadebilden på henne.

Anders Gustavsson vet inte om mannen tidigare har dömts för några brott mot kvinnan.

Många ur allmänheten ringde under kvällen till polisen och sade sig höra flera skott.

- Det finns en hel del vittnen till händelsen, de ska höras under dagen. Det ska även kvinnan och givetvis den misstänkte gärningsmannen.

Det finns även andra saker som polisen ska jobba vidare med.

- Man har säkrat en hel del bevis och spår vid den tekniska undersökningen på brottsplatsen. Det kommer man att jobba vidare med.