Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Senaste nytt om coronaviruset

Bohusläningen rapporterar det senaste om coronaviruset och dess spridning.

Det nya coronaviruset sprids över världen. Här nedan rapporterar Bohusläningen det senaste om coronaviruset och dess spridning. I chatten kan du också se hur läget utvecklats över tid och ställa frågor till våra reportrar. Längre ner på sidan hittar du också aktuell statistik om coronaläget i Sverige och världen.

Den 11 mars 2020 klassade Världshälsoorganisationen WHO coronaviruset som en internationell pandemi. Torsdagen den 6 maj 2021 har det därmed passerat 42 dagar.

61 toppchefer, medarbetare och politiker – så många uppmanades av Uddevalla kommun att gå före i vaccinkön. Det framgår av mejl som säkerhetschef Björn Segelod skickade och som Bohusläningen har begärt ut. "Du är uttagen. Det är bra om du tar tillfället i akt”, skriver han.

Dalabergskyrkan har fyllts med bås för vaccinering och personalen har utrustats med munskydd och visir. Nu ska de äldre äntligen vaccineras på Dalaberg.

–Jag blev så glad när jag fick meddelandet i förrgår, säger Gunvor Bengtsson, 82 år.

De skärpta reglerna för alkoholservering på restauranger är menade att minska smittspridningen, enligt regeringen. Uddevallakrögare tror att det hade kunnat gå att göra på ett annat sätt.

– Man gör hela tiden det som krävs och ändå straffar de oss, säger Erik Stridsberg, kock och ägare av Pinchos i Uddevalla.

Det bästa Anette Fogelberg, 44 år, vet är att springa, simma och cykla. Men en dag förändrades allt. Hon insjuknade i covid-19, fick ont kroppen och luften blev tung. Vardagsbestyr blev kraftansträngningar och sex månader senare gnager ovissheten än: Kommer hon någonsin att bli helt återställd?

Se aktuella siffror över spridningen i Sverige nedan

Källa: Folkhälsomyndigheten

Se aktuella siffror över spridningen i världen nedan

Under fliken "Map" finns en interaktiv världskarta med bekräftade fall, dödsfall och bekräftat tillfrisknade:

Källa: Johns Hopkins university