Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sökinsatsen efter försvunnen man fortsätter

Sökinsatsen efter den försvunna mannen i Munkedal fortsätter under torsdagen. Mannen som är i 25-årsåldern har nu varit saknad i fyra dagar och söks av frivilligorganisationen Fikk (Frivilliga insatser vid kris och katastrof). Polisen arbetar från sitt håll med tips från allmänheten.
– Vi är inte ute och söker i terräng utan arbetar på andra sätt, säger polisinspektör Mikael Roos.

Under tisdagen sökte polisen efter en försvunnen man som senast setts till vid Saltkällan under söndagsmorgonen. Under onsdagen fanns enligt polisen inga vidare sökområden och insatsen drogs ner för att följa upp tips som kommit in från allmänheten.

Samtidigt startade en frivilligorganisation en akut sökinsats i centrala Munkedal senare under onsdagseftermiddagen. Insatsen fortsätter nu under torsdagen.

LÄS MER: Frivilliga inleder akut sökinsats efter försvunnen man

Frivilligorganisationerna beskriver den försvunna mannen att vara i 25-årsåldern. Mannen är hemmahörande i Uddevalla men sågs senast i Munkedal.

Försvann under natten mot söndag

I polisens efterlysning beskrivs den försvunna mannen ha normal kroppsbyggnad, brunt lite längre hår, vid försvinnandet iklädd i svart jacka, blå jeans, bruna kängor och troligen en svart mössa.

Mannen har varit saknad sedan natten mellan lördag och söndag och har ännu inte påträffats.

– Vi håller nu på att sammanställa de uppgifter och tips som kommit in och håller på att strukturera upp hur vi ska arbeta. Vi har en plan över arbetet och vilka personer vi vill höra, säger Mikael Roos, polisinspektör i västra Fyrbodal.

Polisen arbetar bland annat med inre spaning och att ta kontakt med personer som är av intresse för förundersökningen.

– Vi har fått in en hel del tips redan men är så klart tacksamma om allmänheten hör av sig med ytterligare tips eller information, säger han.

Den frivilliga sökinsatsen utgår från bensinmacken vid Hogstorpsmotet som samlas klockan 10.00.

Tips till polisen lämnas på 114 14.