Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En 38-årig man i Vellinge kommun åtalas misstänkt för att ha sålt det narkotikaklassade fentanyl på sin sajt på internet. Arkivbild.

Sålde farlig drog på nätet – åtalas

På den 38-årige mannens sajt gick det att köpa nätdroger som ännu inte hunnit bli narkotikaklassade. Polisen fick upp ögonen för sajten efter att en professor provköpt den farliga drogen akrylfentanyl. Nu åtalas 38-åringen och en kumpan för grovt narkotikabrott och narkotikabrott av normalgraden, skriver Sydsvenskan.

För att utöka sitt referensmaterial och upptäcka nya substanser genomför Karolinska institutet regelbundet provköp av lagliga nätdroger. Vätskan i flaskan som professorn fick hem i sin brevlåda innehöll motsvarande 20 mikrogram av det narkotikaklassade fentanyl.

- Denna mängd räcker till upp till 100 dödliga doser om personer som får det i sig inte har utvecklat någon tolerans mot substansen, uppger professorn i förhör.

Den 38-årige mannen säger att han köper sina varor från Kina och skyller på försäljaren när han ska förklara varför han har sålt ett narkotikaklassat preparat.

- Kineserna måste ha skickat fel produkt, säger han i förhör.