Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dags för avsmakning. Högst upp till vänster en manetsallad, sedan salttång och till höger den svampcrème som testades med några droppar umamifond på sjöpung. I mitten sjöpungschips till vänster och torkad fingertång till höger. Nedre raden till vänster sockertångspesto, i mitten en crostini med aromsmör smaksatt med sjöpung och till höger en tapenade på sockertång. Bild: Anna von Brömssen
Dags för avsmakning. Högst upp till vänster en manetsallad, sedan salttång och till höger den svampcrème som testades med några droppar umamifond på sjöpung. I mitten sjöpungschips till vänster och torkad fingertång till höger. Nedre raden till vänster sockertångspesto, i mitten en crostini med aromsmör smaksatt med sjöpung och till höger en tapenade på sockertång. Bild: Anna von Brömssen

Så smakar maneter, tång och sjöpung

Maneter är ett gissel för badare på Västkusten, men kan de göra succé på svenskarnas matbord? Och smaka bara på ordet – sjöpung. Nu har Göteborgs-Postens konsumentpanel fått testa produkter som kan bli vanligare sjömat i framtiden.