Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Så länge stannar solen – kan ta en vändning

Att det varit en solig långhelg har nog ingen kunnat undgå och solen ser ut att stanna kvar ett tag till. I början på veckan kan ett par solglasögon blir en självklar accessoar.

För den som inte gläds åt att långhelgen snart är över kanske kan glädjas lite åt att kunna sitta ute i solen och äta lunch i början på kommande arbetsvecka.

– Det ser ut som att det här varma och soliga vädret kommer ligga kvar här i början på nästa vecka också. Det kanske till och med kan bli lite varmare, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Med temperaturer på upp emot tjugo grader kanske tunnare kläder är att föredra men vädret kan ta en vändning i mitten på veckan.

– Det är lite osäkrare mot mitten och slutet av veckan. Då kommer det här högtrycket att försvagas lite. Det blir lite mer moln och risk för lite regnskurar, säger Per Holmberg.

Trots risk för regn berättar Per Holmberg att solens strålar ändå kan lysa igenom och att det stundtals kan bli varmare temperaturer även under andra halvan av veckan. Men att det skulle nås upp till något värmerekord i april tror han dock inte.

– Det kan bli sol mellan det mulna vädret också och chans till varmt väder. Det har ju varit en lång period av sol och värme nu men skulle vi slå något värmerekord i april behöver det bli över 28 grader. Vi är ändå långt där ifrån, säger han.