Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Riksdagsmannen Hanif Bali (M) har gjort en polisanmälan, efter att han, hans flickvän och hans familj blivit hotade på sociala medier. Arkivbild.

Riksdagsman hotad efter omtalad tweet

Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali har gjort en polisanmälan om olaga hot, efter ett omtalat inlägg på Twitter. Flera av hoten har riktats mot hans familj och flickvän, som ska ha hotats med våldtäkt.

- Detta är väldigt obehagligt men har tyvärr varit ett vanligt förekommande i min vardag sedan jag blev politisk aktiv. Men det har aldrig varit i en sådan här stor och grov skala och att det riktas mot min familj och flickvän, säger Bali till Aftonbladet.

Den 20 augusti skrev Hanif Bali, angående demonstrationen för asylsökande afghaner på Medborgarplatsen i Stockholm: "låt dem strejka ihjäl sig fram tills verkställighetsdatum", vilket väckte starka reaktioner.

- På inget sätt kan du tolka detta som att jag vill ha ihjäl någon. Varenda person som kan svenska förstår att jag inte menar att någon ska fara illa, säger han till tidningen.

Bali har tidigare blivit kritiserad för sin ton på sociala medier, bland annat av partiledaren Anna Kinberg Batra, som förra hösten sade att han stundtals gått över gränsen för det acceptabla.