Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Peter Korpi
Bild: Peter Korpi

Regn och kyla väntar i Bohuslän - då är sommarvärmen förbi

Flera dagars värmebölja kan snart vara förbi. Redan efter helgen väntar regn och kyla längs med västkusten.

Efter regn kommer solsken, och tvärtom. Nu slår vädret om igen och den svenska sommaren bjuder på regn och kyla i hela Bohuslän. På tisdag väntas regn och 15-18 grader.

– Veckan som kommer blir betydligt kyligare. Måndagen blir fin med soligt väder och temperaturer runt 25 grader, men därefter väntas temperaturen sjunka rejält hela Bohuslän, säger Stina Karlsson, meteorolog på Foreca.

Anledningen till den plötsliga väderomställningen säger Stina Karlsson är kall luft som kommer in från norr.

– Det är inte speciellt stora fronter, men när det kommer kall luft från norr blir det ofta lite kyligare, berättar hon.

Ingen värme i sikte

Prognosen för veckan är ostadig men någon värmebölja blir det inte. Imorgon, tisdag, sjunker temperaturen till 15-18 grader och tycks hålla i sig under resten av veckan. Varken onsdag eller torsdag kommer bjuda på mer än 20 grader.

– Det blir mellan 15-20 grader hela veckan. Om regnet håller sig kvar eller inte är ännu inte säkert, men att det skulle bli soligt igen verkar inte troligt. Onsdag, torsdag och fredag kommer att bjuda på mulet väder med risk för skurar, säger Stina Karlsson.

Inte heller till helgen väntas något vidare badväder.

– Prognosen är fortfarande ostadig och det kan komma att ändras men räkna med växlande molnighet och max 20 grader även till helgen, säger Stina Karlsson.

Enligt Karlsson finns det ännu ingen prognos som tyder på att värmeböljan skulle komma tillbaka.

– Nästa vecka blir det fortsatt kyligt med risk för regn. Vädret att vänta påminner om det vi hade i början av månaden. Det blir kallare luft och en hel del stackmoln och skurar.