Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Regionen har tecknat avtal med företaget Kry, som ska utföra uppåt 38 000 PCR-test i månaden under ett halvår. (Arkivbild.) Bild: Gerald Herbert
Regionen har tecknat avtal med företaget Kry, som ska utföra uppåt 38 000 PCR-test i månaden under ett halvår. (Arkivbild.) Bild: Gerald Herbert

Regionen tecknar avtal med Kry – 38 000 tester i månaden

Västra Götalandsregionen har tecknat avtal med företaget Kry för att få fart på antalet coronatester. Målet är att Kry ska genomföra 38 000 prover i månaden åt regionen.

I ett pressmeddelande skriver Västra Götalandsregionen, VGR, att man har tecknat avtal med Kry för att öka kapaciteten för PCR-provtagning av invånarna i regionen. Testerna är av den typ som används för att påvisa en pågående infektion och som tas med en tops i näsa/svalg.

Med start i mitten av mars ska Kry genomföra uppåt 38 000 coronatester i månaden åt regionen.

– Det blir ett viktigt komplement till den provtagning vi har sedan tidigare. Med den nya leverantören ökar vi betydligt vår maxkapacitet att provta, analysera och smittspåra. Det blir lättare för invånarna att lämna prov och innebär att VGR får en ännu mer robust organisation för provtagning, säger Jan Kilhamn, provtagningssamordnare i pressmeddelandet.

Kry kommer att leverera testkit för självprovtagning hem till den som ska testa sig. Sedan hämtar företaget upp proverna för analys. Tanken är att det ska underlätta för den som har långt till sin vårdcentral eller av andra anledningar har svårt att ta sig till ett provtagningsställe.

Bokning kommer att ske via 1177.se.