Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Studenter behöver ett starkare skydd vid sjukdom, anser regeringen och skickar ett förlag om ändrad lagstiftning på remiss.

Regeringen: Öka studenters skydd vid sjukdom

Studenter behöver ett starkare skydd om de blir sjuka, anser regeringen och skickar ett förlag om ändrad lagstiftning på remiss.

I dag måste studenter som tidigare arbetat ta ut studiestöd under hela utbildningen för att få sin så kallade sjukpenninggrundande inkomst (SGI) säkrad. Det innebär att den som finansierar sina studier på egen hand, eller av olika anledningar inte beviljas studiemedel, får en sämre ersättning eller ingen alls om de måste avbryta sina studier efter att ha drabbats av ohälsa.

- När arbetslivet förändras måste systemen moderniseras. Det här är en bra reform, som inte minst är viktig för den som studerar flera gånger eller lite senare i livet, kommenterar utbildningsminister Gustav Fridolin i ett pressmeddelande.

Under tre månader får myndigheter och organisationer nu lämna synpunkter på förslaget. Regeringens förhoppning är att lagändringen ska vara genomförd till höstterminen 2018.