Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 En man 25-årsåldern står åtalad för att ha bitit en man i ansiktet, uttryckt sig vulgärt mot tjejer och gjort flera inbrott i Strömstad.
En man 25-årsåldern står åtalad för att ha bitit en man i ansiktet, uttryckt sig vulgärt mot tjejer och gjort flera inbrott i Strömstad.

Rättegång inledd mot man i 25-årsåldern

På måndagen inleddes rättegången mot den man i 25-årsåldern som står åtalad en rad olika grova brott. Bland annat ska han ha bitit en man i ansiktet, uttryckt sig vulgärt mot kvinnor och utfört flera inbrott i Strömstads kommun.

Ett av fallen inträffade på ett gatukök en lördagsnatt i april. En man i övre tonåren ska ha beställt mat när han plötsligt hörde hur en man i 25-årsåldern började skrika på två unga kvinnor. Mannen ska ha uttryckt sig grovt mot en av dem.

Tonåringen reagerade på mannens agerande och sa till honom att det inte var acceptabelt att behandla kvinnan på det sättet. Då ska mannen i 25-årsåldern ha greppat tag i tonåringens huvud – och bitit honom i ansiktet.

– Jag hörde hur någon skrek på två tjejer. Då sa jag att de inte förtjänade att bli behandlade så. Då började han bita mig i ansiktet, säger tonåringen i förhör.

Blödde i ansiktet

Enligt tonåringen ska det ha tagit fem till tio sekunder innan han lyckades brotta sig loss från mannens grepp. Bettet lämnade kvar ett blödande sår på tonåringens kind och han fick även andra sår i ansiktet som troligen kom från mannens grepp.

Strax efteråt ska den misstänka mannen ha sprungit ifrån platsen. När en kompis till tonåringen följde efter för att få en förklaring, fick denne ett knytnävsslag i ansiktet som ledde till en blödande näsa.

Den misstänkte försvann sedan från platsen men med hjälp av flera vittnen kunde en man i 25-årsåldern identifieras.

Misstänks för flera andra inbrott

Samma man häktades i början av juli misstänkt för flera inbrott på en gata i Skee utanför Strömstad som skedde den 28 juni i år.

– Det är grannar till honom som blivit utsatta. Han påträffades på mer eller mindre bar gärning, säger åklagare Johanna Maxson.

Vid dessa inbrott ska han ha fått med sig föremål till ett värde av hundratusentals kronor.

På en av adresserna ska han ha fått med sig en lång rad olika föremål – bland annat en GoPro-kamera, flera kameraobjektiv, datorer, en Mackbook Pro, sex hårddiskar, fem dyktillbehör, ett Playstation, en iPhone, en iPad och mediciner – av ett värde på omkring 150 000 kronor.

Han misstänks för ytterligare en grov misshandel i Grebbestad hösten 2018, där 25-åringen tillsammans med en annan man misstänks ha knackat på hos en man i 50-årsåldern mitt i natten – för att sedan slita ut honom från bostaden och utdela både sparkar och slag.

Nu åtalas den misstänkte mannen för tre fall av grov stöld, en misshandel och en grov misshandel.

Rättegången inleddes på måndagen den 22 juli vid Uddevalla tingsrätt och väntas pågå i flera dagar.

Mannen förnekar brott.