Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Polisens tekniker vid området runt Mulleberget i Ulricehamn, där en kvinna i 60-årsåldern hittades död under tisdagen.

Polisen tar fram gärningsmannaprofil

Ingen person har gripits efter att en kvinna i 60-årsåldern hittades avliden nära ett motionsspår i Ulricehamn i tisdags. Polisen tar nu hjälp av Nationella operativa avdelningens gärningsmannaprofilgrupp för att få en bild av en förövare.

Ett 40-tal poliser arbetar med utredningen om det misstänkta mordet i Ulricehamn. Men nu tas också in hjälp utifrån, från Noa:s gärningsmannaprofilgrupp. Den består av åtta experter som har möjlighet att ge stöd till svåra utredningar, som till exempel vid grova våldsbrott, sexualbrott, hot och mordbränder.

- Eftersom vi i nuläget inte har någon misstänkt så erbjuder de sin hjälp för att se om de kan hitta något mönster, säger spaningsledaren Helena Ericsson till Göteborgs Posten.

Kan ha överfallits

Polisen jobbar fortfarande brett med vad som kan ha orsakat kvinnans död. En av polisens teorier är att hon kan ha blivit överfallen.

- Det är ett starkt spår i sammanhanget med tanke på platsen och tillvägagångssättet, säger Lena Matthijs, chef på polisen i Älvsborg, till TT.

Polisen hittade kvinnan avliden en bit in i skogen nära ett motionsspår i tisdags. Under onsdagen bad polisen allmänheten att vara vaksam om man rör sig i området.

På torsdagen fortsätter polisens utredningsarbete kring vad som kan ha skett. Exempelvis går polisen igenom de tips som kommit in och inväntar resultat av de tekniska undersökningarna.

- Vi väntar på spåranalyser, vi väntar på besked angående dödsorsak, säger Lena Matthijs.

Letar efter gömställe

TT:Hittade ni intressanta föremål på platsen?

- Jag vill inte gå in på vad men vi har säkrat olika typer av spår på platsen. Föremål som tillhör kvinnan ska också gås i genom och kontrolleras.

En av de saker polisen letar efter är ett gömställe, en plats inne i skogen där personer kan ha befunnit sig. Hittar polisen det finns möjligheten att säkra spår, kanske till och med dna.

Polisen kontrollerar också om det fanns någon hotbild kring kvinnan både privat och på jobbet.

- Och även om det kan ha varit någon helt okänd person, säger Lena Matthijs.