Jonathan Svensson säger till SVT att hans polisanmälan handlar om om rättvisa och upprättelse.
Jonathan Svensson säger till SVT att hans polisanmälan handlar om om rättvisa och upprättelse. Bild: Nikolaj Jalamaa

Polisanmäler SD-kanal för förtal efter kriminella anklagelserna

I ett uttalande av Sverigedemokraternas mediekanal Riks hängdes Jonathan Svensson, distriktsordförande för SSU i Fyrbodal, felaktigt ut som kriminell. Men trots att Svensson fått en ursäkt av kanalen låter han sin polisanmälan om förtal kvarstå.

ANNONS

Det var tidigare i veckan som SSU:s distriktsordförande i Fyrbodal, Jonathan Svensson, hängdes ut för att vara kriminell, rapporterar SVT.

I klippet från SD:s mediekanal Riks, där Svensson blandats ihop med en annan person, sades det att han skulle ha domar om rattfylleri och misshandel mot sig, vilket alltså var felaktigt.

Till följd av anklagelserna valde SSU-ordföranden att polisanmäla händelsen och berättar för SVT att det grundar sig i en fråga om rättvisa och upprättelse. Samt att kanalen har ett journalistiskt ansvar för att de uppgifter som publiceras är korrekta.

Efter sin polisanmälan ringdes Svensson upp av Riks där man bad om ursäkt och medgav att rutiner kring namnpublicering skulle ses över. Men trots ursäkten kommer han alltså låta den nuvarande anmälan kvarstå.

ANNONS

– De bad om förlåtelse och sade att det här inte var en okej hantering. Jag välkomnar givetvis ursäkten, men återigen tycker jag det känns rätt att göra den här anmälan, säger han till SVT.

ANNONS