Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra. Bild: Johan Nilsson/TT

Polis utreder dödsolyckan där äldre kvinna dog

Ingen såg dödsolyckan mellan bilisten och den äldre kvinnan på cykel. Nu går polisen ut med en efterlysning.

Vid 16-tiden på på tisdagen fick SOS larm om att en olycka inträffat på väg 174 som går genom Hunnebostrand. Flera ambulanser larmades till olycksplatsen, samt polis och räddningstjänst.

En kvinna i 80-årsåldern hade cyklat på vägen och vid korsningen mot Ulebergshamn inträffade olyckan.

Ligger ensamt

En bilist hade kommit och kört och av än så länge okänd anledning hade kvinnan på cykel och bilisten kolliderat på något sätt.

– Vägen där det hände är ingen väg där det befinner sig speciellt många människor. Det ligger ganska ensamt utan bebyggelse i stort sett. I nuläget har vi inga vittnen till olyckan. Och det är ett bekymmer för oss, säger Jonnie Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Kvinnan fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. Personen som körde personbilen hördes av polis redan på plats.

Polisen gjorde en brottsanmälan för att kunna utreda olyckan. För att komma vidare med förundersökningen efterlyser polisen vittnen till olyckan.

– Vi vill väldigt gärna ha in vittnesuppgifter. Någon borde ha sett eller hört något, säger Jonnie Andersson.

"Bara en parts uppgifter"

Han uppmanar alla som har tänkbar information om olyckan att höra av sig till trafikpolisen i Vänersborg.

– Problemet här är att vi har bara en parts uppgifter, för den andra personen dog. Därför är det viktigt att vi får in vittnesmål, säger Jonnie Andersson.

Han beklagar också uppgiften från polisen, som efter olyckan informerade att kvinnan var död och att hon inte hade några anhöriga.

– Den uppgiften stämde inte. Kvinnan hade anhöriga, som polisen underrättade om vad som hänt så fort vi fick in den här uppgiften.

2014 avled en cyklist, också på väg 174, i Väjern. Efteråt dömdes en kvinna i 80-årsåldern till vållande för annans död.